Home » Laatste nieuws » Bedrijfsbezoek fractie aan “Van der Ende groep” Maasdijk

Bedrijfsbezoek fractie aan “Van der Ende groep” Maasdijk

Bedrijfsbezoek fractie aan “Van der Ende groep” Maasdijk

Op vrijdag 2 juni jl. was een afvaardiging van de fractie van LPF-Westland te gast bij de “Van der Ende groep” in Maasdijk. Dat dit bedrijf meer doet dan het leveren, repareren en reviseren van pompen werd ons duidelijk tijdens een presentatie over het begin van het bedrijf in 1985 tot heden. Ton van der Kooij, commercieel technisch adviseur en Piet van den Ende, directeur van de “Van der Ende groep” vertelden boeiend over de groei van het bedrijf dat niet alleen pompen, maar ook o.a. elektromotoren, frequentieregelaars, vertragingsmotoren, kleppen en ventilatoren verkoopt.

Na de overname van een bedrijf in Oss, gespecialiseerd in het preventief onderhoud, reparatie en revisie van pompen én de overname van Moor filtertechniek, gespecialiseerd in filteroplossingen voor lucht- en vloeistoffen hebben zij nu een breed aanbod van producten en diensten en leveren die producten en diensten inmiddels over de hele wereld.

Tijdens de rondleiding kregen wij een goed beeld van wat er binnen het bedrijf speelt. De “Van der Ende groep” heeft innovatie én ontwikkeling hoog in het vaandel staan, denken mee aan milieubewuste en duurzame oplossingen voor de agrarische sector in het algemeen en de tuinbouw in het bijzonder en bedenken en maken producten binnen het eigen bedrijf naar de wens van de klant. Piet en Ton, twee mannen die bevlogen vertellen over kwaliteitsproducten die de hele wereld over gaan, over service met een hoofdletter S en over de verhuizing volgend jaar naar een groter pand aan de Aartsdijkseweg in Maasdijk.

Onze fractie is het er unaniem over eens dat dit Westlandse bedrijf vorig jaar de terechte winnaar was van de MKB Westland Ondernemersprijs, de Herman Wijffels Innovatieprijs én het beste opleidingsbedrijf in Zuid-Holland. De Van der Ende Groep is met recht een bedrijf waar Westland trots op mag zijn.

Fractie LPF-Westland

 

Check Also

Rondvraag commissie Ruimte betreffende verkeerssituatie in Wateringen

Vanuit diversen mensen uit Wateringen krijgen wij dringende oproep om op een aantal plaatsen in Wateringen de verkeersveiligheid voor fietsers en met name schoolgaande jeugd snel te verbeteren. Bij de oversteekplaats Herenstraat /Oosteinde met de Kwaklaan ontstaan er dagelijks zeer gevaarlijke situaties waarbij honderden fietsers moeten oversteken. Het autoverkeer rijdt daar erg hard en kinderen staan lang te wachten voordat er overgestoken kan worden. Door de grote hoeveelheid van fietsers is er onvoldoende plaats en worden er levensgevaarlijke toeren uitgehaald om toch over te steken. Ook de rotonde bij de molen levert dagelijks veel problemen op voor alle verkeersdeelnemers. Vandaar de Rondvraag commissie Ruimte betreffende verkeerssituatie in Wateringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *