Home » Laatste nieuws » Bedrijfsbezoek fractie aan “Van der Ende groep” Maasdijk

Bedrijfsbezoek fractie aan “Van der Ende groep” Maasdijk

Bedrijfsbezoek fractie aan “Van der Ende groep” Maasdijk

Op vrijdag 2 juni jl. was een afvaardiging van de fractie van LPF-Westland te gast bij de “Van der Ende groep” in Maasdijk. Dat dit bedrijf meer doet dan het leveren, repareren en reviseren van pompen werd ons duidelijk tijdens een presentatie over het begin van het bedrijf in 1985 tot heden. Ton van der Kooij, commercieel technisch adviseur en Piet van den Ende, directeur van de “Van der Ende groep” vertelden boeiend over de groei van het bedrijf dat niet alleen pompen, maar ook o.a. elektromotoren, frequentieregelaars, vertragingsmotoren, kleppen en ventilatoren verkoopt.

Na de overname van een bedrijf in Oss, gespecialiseerd in het preventief onderhoud, reparatie en revisie van pompen én de overname van Moor filtertechniek, gespecialiseerd in filteroplossingen voor lucht- en vloeistoffen hebben zij nu een breed aanbod van producten en diensten en leveren die producten en diensten inmiddels over de hele wereld.

Tijdens de rondleiding kregen wij een goed beeld van wat er binnen het bedrijf speelt. De “Van der Ende groep” heeft innovatie én ontwikkeling hoog in het vaandel staan, denken mee aan milieubewuste en duurzame oplossingen voor de agrarische sector in het algemeen en de tuinbouw in het bijzonder en bedenken en maken producten binnen het eigen bedrijf naar de wens van de klant. Piet en Ton, twee mannen die bevlogen vertellen over kwaliteitsproducten die de hele wereld over gaan, over service met een hoofdletter S en over de verhuizing volgend jaar naar een groter pand aan de Aartsdijkseweg in Maasdijk.

Onze fractie is het er unaniem over eens dat dit Westlandse bedrijf vorig jaar de terechte winnaar was van de MKB Westland Ondernemersprijs, de Herman Wijffels Innovatieprijs én het beste opleidingsbedrijf in Zuid-Holland. De Van der Ende Groep is met recht een bedrijf waar Westland trots op mag zijn.

Fractie LPF-Westland

 

Check Also

Vragen aan college over situatie Esdoorn Naaldwijk

Vragen aan college over situatie Esdoorn Naaldwijk. Sinds begin 2015 is LPF-Westland betrokken geweest bij de situatie in de Esdoorn te Naaldwijk. Door hard en rigoureus optreden van burgemeester en politie is de situatie een kleine 2 jaar acceptabel geweest. Ook heeft de wijk een opknapbeurt gehad van verhuurder Vestia en werden huurders die zich niet goed gedroegen aangesproken op hun wangedrag. Tijdens de begrotingsbehandeling in november 2016 is er door LPF-Westland gevraagd om het naastgelegen sportveldje van kunstgras te voorzien en de bosschages aan te pakken en zodoende de buurt nog aantrekkelijker te maken. Het college heeft dit in de begroting opgenomen maar tot nu toe zonder enig zichtbaar resultaat. Enige maanden geleden werden we door bewoners op de hoogte gesteld dat de camera's terug waren en dat de leefomgeving weer aan het afglijden was. In leeggekomen woningen worden veelal statushouders gehuisvest en autochtone bewoners verlaten de wijk. Helaas heeft dit de laatste weken geleid tot onacceptabele situaties waarbij vuilnis gewoon gedumpt wordt en het aanzicht weer Westland onwaardig geworden is. De gemeente ruimt de troep na een oproep van de wijkagent wel op maar dit is wat LPF-Westland betreft het paard achter de wagen spannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *