Home » Laatste nieuws » Rondvraag inzake optreden BOA honden uitlaatplaats Slaperdijk

Rondvraag inzake optreden BOA honden uitlaatplaats Slaperdijk

Rondvraag inzake optreden BOA honden uitlaatplaats Slaperdijk

Afgelopen weekend is er op social-media grote ophef ontstaan over een boete van € 500,- en 6 uur cel voor de eigenaresse van een hond. De vrouw in kwestie was aan het wandelen in het duingebied met haar 2 honden. Tijdens de wandeling deed 1 van de honden zichtbaar zijn/haar behoefte en de eigenaresse ruimde dat netjes op. Achter haar rug deed hond nummer 2 hetzelfde wat de dame in kwestie niet opmerkte.

Echter een boa, verstopt als heuse struikrover, had de overtredende hond wel in de smiezen en greep direct in. In plaats van een waarschuwing werd er gelijk een boete uitgeschreven terwijl de boa in kwestie zelf geconstateerd had dat mevrouw het delict van hond 2 nooit heeft kunnen zien omdat ze bezig was met het opruimen van de hoop van hond 1…
Daarna volgen de zaken elkaar snel op met alle (bekende) gevolgen van dien.

Waar het de fractie van LPF Westland over gaat is het feit dat de situatie niet had hoeven te escaleren wanneer de boa gewoon een waarschuwing had gegeven.

Onze vragen :

 1. Is de burgemeester het met LPF Westland eens dat de sanctie niet in verhouding is met de
  overtreding?
 1. Is de burgemeester het met LPF Westland eens dat de boete omgezet moet worden in een
  waarschuwing?
 1. Alhoewel hondenpoep ergernis nummer 1 is onder de bevolking kan het toch niet zo zijn dat boa’s
  daar op deze manier prioriteit aan geven?
 1. Hebben de boa’s opdracht van de gemeente om direct te verbaliseren of hebben ze ook de
  bevoegdheid om eerst een waarschuwing te geven?

Namens LPF Westland
Dave vd Meer

Check Also

Vragen aan college over situatie Esdoorn Naaldwijk

Vragen aan college over situatie Esdoorn Naaldwijk. Sinds begin 2015 is LPF-Westland betrokken geweest bij de situatie in de Esdoorn te Naaldwijk. Door hard en rigoureus optreden van burgemeester en politie is de situatie een kleine 2 jaar acceptabel geweest. Ook heeft de wijk een opknapbeurt gehad van verhuurder Vestia en werden huurders die zich niet goed gedroegen aangesproken op hun wangedrag. Tijdens de begrotingsbehandeling in november 2016 is er door LPF-Westland gevraagd om het naastgelegen sportveldje van kunstgras te voorzien en de bosschages aan te pakken en zodoende de buurt nog aantrekkelijker te maken. Het college heeft dit in de begroting opgenomen maar tot nu toe zonder enig zichtbaar resultaat. Enige maanden geleden werden we door bewoners op de hoogte gesteld dat de camera's terug waren en dat de leefomgeving weer aan het afglijden was. In leeggekomen woningen worden veelal statushouders gehuisvest en autochtone bewoners verlaten de wijk. Helaas heeft dit de laatste weken geleid tot onacceptabele situaties waarbij vuilnis gewoon gedumpt wordt en het aanzicht weer Westland onwaardig geworden is. De gemeente ruimt de troep na een oproep van de wijkagent wel op maar dit is wat LPF-Westland betreft het paard achter de wagen spannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *