Home » Laatste nieuws » Vijftien jaar zonder Pim !

Vijftien jaar zonder Pim !

Vijftien jaar zonder Pim !

Zaterdag 6 mei 2017 was het alweer vijftien jaar geleden dat Pim Fortuyn door de extreem linkse milieuactivist Volkert van der Graaf werd vermoord. De schandalige vervroegde vrijlating van de laffe moordenaar Volkert vd Graaf ligt nog vers in ons geheugen. Op verschillende plaatsen in Nederland werd er ook dit jaar weer stilgestaan bij de moord die heel Nederland schokte en de politiek voorgoed veranderde. Dit jaar organiseerde “Leefbaar Rotterdam” de herdenkingsplechtigheden in Rotterdam en dit was alweer de veertiende maal dat we samenkwamen bij het Beeld van Pim. Ook bij het voormalige woonhuis van Pim Fortuyn aan het G. W. Burgerplein in Rotterdam en de begraafplaats Westerveld in Driehuis  en in Hilversum, op de herdenkingsplek in het mediapark werden bloemen neergelegd. Net als ieder jaar werd er ook aan het G.W. Burgerplein, bij het standbeeld van Pim Fortuyn aan de Korte Hoogstraat voor het Schielandhuis stil gestaan bij deze droevige gebeurtenis in 2002.

Een delegatie van bestuur, fractie en leden hebben eveneens stilgestaan bij de trieste gebeurtenis vijftien jaar geleden. Namens LPF-Westland is er een krans gelegd bij het beeld van Pim om zo met elkaar te herdenken dat Pim Fortuyn in 2002 werd weggerukt uit onze samenleving. De moord op Pim Fortuyn heeft aangetoond dat vrijheid van meningsuiting zelfs in een land als Nederland geen vanzelfsprekendheid is. Laten wij waken over de vrijheid van het spreken!

Bestuur en fractie LPF-Westland

Check Also

Rondvraag commissie Ruimte betreffende verkeerssituatie in Wateringen

Vanuit diversen mensen uit Wateringen krijgen wij dringende oproep om op een aantal plaatsen in Wateringen de verkeersveiligheid voor fietsers en met name schoolgaande jeugd snel te verbeteren. Bij de oversteekplaats Herenstraat /Oosteinde met de Kwaklaan ontstaan er dagelijks zeer gevaarlijke situaties waarbij honderden fietsers moeten oversteken. Het autoverkeer rijdt daar erg hard en kinderen staan lang te wachten voordat er overgestoken kan worden. Door de grote hoeveelheid van fietsers is er onvoldoende plaats en worden er levensgevaarlijke toeren uitgehaald om toch over te steken. Ook de rotonde bij de molen levert dagelijks veel problemen op voor alle verkeersdeelnemers. Vandaar de Rondvraag commissie Ruimte betreffende verkeerssituatie in Wateringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *