Home » Laatste nieuws » Vijftien jaar zonder Pim !

Vijftien jaar zonder Pim !

Vijftien jaar zonder Pim !

Zaterdag 6 mei 2017 was het alweer vijftien jaar geleden dat Pim Fortuyn door de extreem linkse milieuactivist Volkert van der Graaf werd vermoord. De schandalige vervroegde vrijlating van de laffe moordenaar Volkert vd Graaf ligt nog vers in ons geheugen. Op verschillende plaatsen in Nederland werd er ook dit jaar weer stilgestaan bij de moord die heel Nederland schokte en de politiek voorgoed veranderde. Dit jaar organiseerde “Leefbaar Rotterdam” de herdenkingsplechtigheden in Rotterdam en dit was alweer de veertiende maal dat we samenkwamen bij het Beeld van Pim. Ook bij het voormalige woonhuis van Pim Fortuyn aan het G. W. Burgerplein in Rotterdam en de begraafplaats Westerveld in Driehuis  en in Hilversum, op de herdenkingsplek in het mediapark werden bloemen neergelegd. Net als ieder jaar werd er ook aan het G.W. Burgerplein, bij het standbeeld van Pim Fortuyn aan de Korte Hoogstraat voor het Schielandhuis stil gestaan bij deze droevige gebeurtenis in 2002.

Een delegatie van bestuur, fractie en leden hebben eveneens stilgestaan bij de trieste gebeurtenis vijftien jaar geleden. Namens LPF-Westland is er een krans gelegd bij het beeld van Pim om zo met elkaar te herdenken dat Pim Fortuyn in 2002 werd weggerukt uit onze samenleving. De moord op Pim Fortuyn heeft aangetoond dat vrijheid van meningsuiting zelfs in een land als Nederland geen vanzelfsprekendheid is. Laten wij waken over de vrijheid van het spreken!

Bestuur en fractie LPF-Westland

Check Also

Vragen aan college over situatie Esdoorn Naaldwijk

Vragen aan college over situatie Esdoorn Naaldwijk. Sinds begin 2015 is LPF-Westland betrokken geweest bij de situatie in de Esdoorn te Naaldwijk. Door hard en rigoureus optreden van burgemeester en politie is de situatie een kleine 2 jaar acceptabel geweest. Ook heeft de wijk een opknapbeurt gehad van verhuurder Vestia en werden huurders die zich niet goed gedroegen aangesproken op hun wangedrag. Tijdens de begrotingsbehandeling in november 2016 is er door LPF-Westland gevraagd om het naastgelegen sportveldje van kunstgras te voorzien en de bosschages aan te pakken en zodoende de buurt nog aantrekkelijker te maken. Het college heeft dit in de begroting opgenomen maar tot nu toe zonder enig zichtbaar resultaat. Enige maanden geleden werden we door bewoners op de hoogte gesteld dat de camera's terug waren en dat de leefomgeving weer aan het afglijden was. In leeggekomen woningen worden veelal statushouders gehuisvest en autochtone bewoners verlaten de wijk. Helaas heeft dit de laatste weken geleid tot onacceptabele situaties waarbij vuilnis gewoon gedumpt wordt en het aanzicht weer Westland onwaardig geworden is. De gemeente ruimt de troep na een oproep van de wijkagent wel op maar dit is wat LPF-Westland betreft het paard achter de wagen spannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *