Nieuws

Home / Nieuws / LPF Westland lanceert ‘Westlands‘ verkiezingsprogramma op nieuwe internetsite

LPF Westland lanceert ‘Westlands‘ verkiezingsprogramma op nieuwe internetsite

Met de introductie van een nieuwe internetsite heeft LPF Westland ook het partijprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen gelanceerd. De derde partij van het Westland gaat de verkiezingsstrijd in met een programma dat aan helderheid niets te wensen overlaat. ‘Pak je Westlandse stem terug‘ is de titel. Per programma-onderdeel vermeldt LPF Westland de punten waar de kiezer de partij over vier jaar op mag afrekenen. Kernpunten zijn immigratie, de veiligheid in het Westland, woningbouw en een sterke tuinbouweconomie.

‘Open, eerlijk en direct’ zijn de drie kernwoorden waarmee LPF Westland op 21 maart de gemeenteraadsverkiezingen ingaat. Het zijn ook de woorden waarmee het partijprogramma zich laat lezen. ‘We zijn in de gemeenteraad nooit een partij geweest die een blad voor de mond nam. Dus dat doen we ook in het verkiezingsprogramma niet’, verklaart fractievoorzitter Dave van der Meer de ongewoon ‘Westlandse’ toonzetting van het programma.

Van de drie lokale partijen kiest LPF Westland immers voor de meest Westlandse insteek op alle programmapunten. Die insteek is vooral herkenbaar op het gebied van integratie en immigratie, wonen en de Westlandse zelfstandigheid. Zo wil de partij de verplichte huisvesting van statushouders in Westland fors beperken: de druk op de woningmarkt is al hoog genoeg door de huisvesting van Oost-Europeanen in de tuinbouw.

 Bouwen voor jongeren en ouderen

Om die reden pleit LPF Westland er ook voor dat de gemeente de aansluiting bij Woonnet Haaglanden en de Metropoolregio opzegt. Door het opgaan in grotere verbanden komt de beschikbaarheid van woningen voor de eigen inwoners nog meer in de knel, constateert het programma. Liever reserveert de partij nieuwbouw voor Westlandse jongeren en starters. Ook de beschikbaarheid van woningen voor ouderen, dichtbij voorzieningen gelegen, moet meer aandacht krijgen.

 Veiligheid verbeteren

Opvallende punten in het nieuwe programma zijn verder de aandacht voor veiligheid. LPF Westland wil de bevoegdheden van boa’s (buitengewone opsporingsambtenaren) verruimen. Ook gaan lokale beveiligingsbedrijven mede de veiligheid handhaven, al wil de partij niets weten van de beperkte openingstijden van het politiebureau. De tuinbouw moet kunnen rekenen op een handhaving van het huidige areaal. Wel zet LPF Westland in op de recreatie als tweede motor. En als het aan de partij ligt heeft Westland over vier jaar een serieus topsportbeleid. Meer over het programma is te vinden op lpfwestland.nl.

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter