Nieuws

Home / Nieuws / Rondvraag cie RO betreffende verkeerssituatie ingang bedrijventerrein Vlotlaan vanaf Emmastraat te Monster

Rondvraag cie RO betreffende verkeerssituatie ingang bedrijventerrein Vlotlaan vanaf Emmastraat te Monster

Door diversen mensen zijn wij gewezen op de gevaarlijk verkeerssituatie, met name voor fietsers en voetgangers op het stukje Vlotlaan te Monster bij de ingang naar het bedrijventerrein. Komende vanaf de rotonde Emmastraat richting Vlotlaan eindigt het voet – fietspad en worden gebruikers ineens de rijbaan voor autoverkeer opgestuurd. Juist op dit punt is de weg smal en het zeer onoverzichtelijk door een bocht in de weg en de aanwezigheid van een transformatorhuis in de bocht. Ook staan hier struiken die het zicht ernstig belemmeren. Door de aanwezigheid van een stukje voet – fietspad aan de “Monsterse” zijde van de rotonde kunnen fietsers aan de linkerzijde van de rijbaan de Vlotlaan inrijden waarbij totaal geen zicht is op het verkeer. Dit heeft al menig keer tot een gevaarlijke situatie geleid. Door de komst sinds vorig jaar van een sportschool op dit deel van het bedrijventerrein maar ook de aanwezigheid van de Druiventuin in dit gebied komen er veel bezoekers via deze route het bedrijventerrein op.

Dit brengt de fractie van LPF Westland tot de volgende vragen:

1. Is de wethouder bekend met de gevaarlijke verkeerssituatie op dit stukje weg?

2. Kan de wethouder aangeven of dit deel van de weg voldoet aan de eisen die je bij een ingang/ uitgang van een bedrijventerrein verwacht? Zeker gezien de aanwezigheid van zwaar verkeer en fietsers en voetgangers.

3. Is de wethouder het met onze fractie eens dat, gezien de wijze waarop het fiets – voetgangers pad op deze rotonde eindigt op de Vlotlaan een ongewenste situatie is en ook gevaarlijk is?

4. Ziet de gemeente op korte termijn mogelijkheden om het uitzicht te verbeteren door snoeien van de struiken?

5. Kan de wethouder aangeven of hij mogelijkheden ziet om de inrichting van dit deel van de weg/ rotonde zodanig aan te passen dat de veiligheid van langzaam verkeer gewaarborgd kan worden?

Namens de Fractie LPF Westland

Peter Voskamp

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter