Nieuws

Home / Nieuws / Collegevragen over afgesloten kinderboerderij bij de “Geitenberg” in Naaldwijk

Collegevragen over afgesloten kinderboerderij bij de “Geitenberg” in Naaldwijk

Collegevragen over afgesloten kinderboerderij bij de “Geitenberg” in Naaldwijk

Een park in een woonwijk is vaak een openbare publieke ruimte met als functie een groene long van de wijk te zijn. Een ontmoetingsplaats voor buurtgenoten. Verder zijn er vaak speeltuintjes, groen, bankjes, water en soms een kinderboerderij. Dit alles vervult ook het park ‘de Geitenberg’ in de Opstal in Naaldwijk. Althans, bijna alles is aanwezig, het laatste is namelijk niet helemaal het geval. Al tientallen jaren is het écht een doorn in het oog van vele wijkbewoners uit de wijk dat de ‘Kinderboerderij’ hermetisch is afgesloten voor publiek. Ook lopen er bijna nooit dieren buiten en is er totaal geen interactie en/of activiteiten van en voor de wijk of voor de kinderen. Dit terwijl de behoefte naar een échte Kinderboerderij in de wijk héél groot is!!

Afgelopen week hing er bij de Geitenberg wel ineens een vlag van vSKBN (Vereniging Stasds- en KinderBoerderijen Nederland). Echter staat alles wat er nu bij de Geitenberg gebeurt haaks op datgeen wat deze stichting beoogt. Op hun website staat namelijk te lezen; ‘Samen zorgen we ervoor dat onze bezoekers kunnen rekenen op een gastvrije en veilige omgeving, genieten van de dieren, de natuur en daar meer over te weten komen. Altijd iets te beleven.’

De wens van vele buurtbewoners is dan ook dat er een echte kinderboerderij komt. Met interactie, leuke activiteiten en educatie. De locatie aan de Geitenberg biedt zoveel méér kansen dan hoe het nu wordt ingevuld. (dierenweide) Kijk naar goede voorbeelden zoals SKIP in de wijk Pijletuinen in Naaldwijk, de Waterster in Wateringen of bij onze buurgemeente Midden-Delfland in de kernen Maasland en Schipluiden.

Dit brengt de fractie van LPF Westland tot de volgende vragen:

  1. Is de gemeente het met de fractie van LPF Westland eens dat het goed is voor de jeugd om op jonge leeftijd in contact te komen met flora en fauna en dat een Kinderboerderij in de wijk daarbij uitstek een goede plaats voor is?
  2. Deelt de gemeente de opvatting dat de locatie aan de Geitenberg hier heel geschikt voor is?
  3. Kan de gemeente toezeggen om op korte termijn het gesprek aan te gaan met de beheerder om te kijken naar de mogelijkheden om van een dierenweide naar een Kinderboerderij om te gaan?  Of wanneer deze beheerder dat niet wenst; wat zijn dan de contractuele verplichtingen aan/met deze beheerder?
  4. Waarom hing er op die locatie wél een vlag van vSKBN, maar wordt er op die locatie totaal niet naar gehandeld?
  5. Is de gemeente het eens dat het de wijk en de Geitenberg een stuk aantrekkelijker maakt als hier een échte Kinderboerderij komt zoals ook op vele andere plaatsen het geval is?

Wij verzoeken u deze vragen te beantwoorden, maximaal binnen de daarvoor gestelde termijn.

Namens de fractie van LPF Westland

Dave van Koppen

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter