Nieuws

Home / Nieuws / Collegevragen over jacht op Westlandse hokken

Collegevragen over jacht op Westlandse hokken

Collegevragen over jacht op Westlandse hokken

ART. 42 VRAGEN INZAKE KAPOT MAKEN WESTLANDSE CULTUUR

Deze week, precies in het reces en in een periode dat iedereen op vakantie is maar dat er wél binnen 6 weken bezwaar gemaakt moet worden, ontvingen wij een brief van Yannick Valstar. Hierin staat beschreven hoe het nieuwe college van WV, GBW en VVD omgaat met jongeren, met hokken en/of de Westlandse cultuur. Helaas lijkt het geen op zich zelf staand geval; Oranjecomités klagen dat er niets meer normaal te organiseren valt, verenigingen en evenementen hebben het zwaar, er mag ineens géén muziek meer gemaakt worden door Westlandse schuiten op de Westlandse wateren en nu gaat het college van WV, GBW en VVD dus ook de hokken aanpakken. Triest om te lezen dat juist na periode van een ‘Gouden Hok-competitie’ en een Hokkenkeurmerk het college er nu voor kiest om jongeren op straat zetten en het hok uit te jagen en hiermee wederom een Westlandse traditie om zeep helpt.

Uiteraard roept dit de navolgende vragen bij LPF Westland op:

1.    Is het college bekend met het fenomeen ‘hokken’ in Westland en met het feit dat (bijna) ieder hok de uitstraling en omvang heeft van een café en dat er in een hok  (alcoholhoudende) dranken worden geschonken?

2.    Waarom heeft het college van WV, GBW en VVD gekozen voor deze nieuwe aanpak rondom jongeren en/of hokken in Westland?

3.    Is het college het met de fractie van LPF Westland eens dat dit, na muziekbeperking schuitvaren en inkrimpen feestweken de zoveelste inperking is van de Westlandse Cultuur?

4.    Vindt het college ook niet dat we jongeren niet de straat op moeten jagen, maar hokken juist moeten omarmen?

Wij verzoeken u deze vragen te beantwoorden, maximaal binnen de daarvoor gestelde termijn.

Namens de Fractie van LPF Westland
Dave van Koppen

 

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter