Nieuws

Home / Nieuws / Persbericht LPF CDA D66 Pvda GL inzake extra raadsvergadering dossier De Veiling Poeldijk – WOS

Persbericht LPF CDA D66 Pvda GL inzake extra raadsvergadering dossier De Veiling Poeldijk – WOS

Persbericht
Naaldwijk, 23 mei 2023

Raadsfracties vragen extra raadsvergadering aan in verband met dossier De Veiling Poeldijk en voorgenomen verhuisplannen WOS

Een deel van de gemeenteraad heeft vorig jaar met stijgende verbazing kennis genomen van het plotse voornemen van de nieuwe coalitie voor de verhuizing van de WOS van ’s Gravenzande naar het Sociaal Cultureel Centrum De Veiling in Poeldijk. Daarbovenop kwamen de verontruste berichten eind 2022 over de wijze waarop de toenmalige huurder, de Stichting de Leuningjes, plots aangaf te moeten stoppen.

Eerder had de gemeenteraad besloten tot renovatie van de kleine zaal zodat de exploitatie door de stichting De Leuningjes kon worden uitgevoerd en waarbij men aangaf ook zelf in het onderhoud te kunnen voorzien. Tevens werd bij aangenomen amendement eind 2021, besloten dat de huurder tot 2032 door mocht met huren en exploiteren.

Met alle gemaakte kosten vanaf 2015 om dit project van De Veiling af te maken en de informatie die we hebben verkregen over de werkwijze om de voorgenomen verhuizing van de WOS naar De Veiling in Poeldijk af te dwingen, hebben de fracties van LPF Westland, CDA, D66, Pvda en GroenLinks voldoende aanleiding gezien om hierover een extra raadsvergadering aan te moeten vragen. Niet alleen om aan de juiste waarheidsbevinding te voldoen, maar ook boven water te krijgen hoe er toezeggingen en besluiten zijn genegeerd en hoe er gecommuniceerd is vanuit het college naar de raad.

Op zo’n kort mogelijke termijn zal met de agendacommissie een datum voor deze extra raad worden bepaald.

Namens de Fracties van LPF Westland, CDA, D66, Pvda en GroenLinks

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws