Nieuws

Home / Nieuws / Plan Tweede Berkenflat ’s Gravenzande weer vertraagd !

Plan Tweede Berkenflat ’s Gravenzande weer vertraagd !

De uitwerking van het plan rondom de “Tweede Berkenflat” in ’s Gravenzande is weer vertraagd. Voorjaar 2024 komt er (misschien) een businesscase. Dan moeten alle procedures nog beginnen. We zijn nu al twee jaar aan het praten over dit plan, maar concreet wordt het niet. Niet alleen is er gezeur rondom wie nu de kartrekker moet zijn (Wooncorporatie Arcade of Stichting Het Oude Land), maar ligt er ook geen duidelijk verhaal over de inpassing en definitief ontwerp.

Pas als er een te beoordelen businesscase ligt (met hoge garantstelling en alle bijkomende kosten), kan er gewerkt worden aan de procedures rondom bestemmingsplan en niet te vergeten de eventuele vergunningverlening en daaraan gekoppeld de  bezwaartermijnen en afhandeling. Eerder hebben we al gezien dat een vergelijkbaar project aan de Kerklaan in Wateringen met alle mitsen en maren, al dik 6 jaar onderweg is binnen het vergunningen traject en daar is ook nog geen paal geslagen. Inmiddels hebben omwonenden van het plan rondom de tweede Berkenflat al laten weten eveneens fors in de bezwaarmogelijkheden te gaan hangen. Dan roept het college dat men er vanuit gaat dat de eerste paal in 2025 wordt geslagen.

Niet alleen een buitengewone vorm van misleiding, maar ook een waanidee. Iedereen met een beetje verstand van zaken weet dat dit minimaal nog vijf jaar gaat duren. Het geblaat over de noodzakelijke snelle verhuizing van de WOS en het kinderdagverblijf Okidoki, is dus nergens op gestoeld.

Fractie LPF Westland

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws