Nieuws

Home / Nieuws / Rondvraag commissie MO inzake beperkte capaciteit van de Regiotaxi

Rondvraag commissie MO inzake beperkte capaciteit van de Regiotaxi

Rondvraag commissie MO inzake beperkte capaciteit van de Regiotaxi

Afgelopen week is onze fractie ten gehore gekomen dat er een beperkte capaciteit is vanuit de Regiotaxi. Bij navraag blijkt dat inwoners van onze gemeente, die vanuit de WMO een indicatie hebben ontvangen, moeilijk gebruik kunnen maken van de Regiotaxi. Dit kan alleen tussen 07.00 en 09.00 uur in de ochtend en tussen 13.45 en 17.00 uur in de middag  voor een medische noodzaak. Een bezoekje brengen aan je man of vrouw, die gediagnostiseerd is met Alzheimer en daarom is opgenomen in een verzorgingshuis, valt hier blijkbaar niet onder.

Op de website van de Regiotaxi wordt niets vermeld over bovengenoemde schrijnende situatie. Maar na een telefoontje aan de Regiotaxi blijkt “het probleem” te liggen bij taxibedrijf Noot door te weinig personeel.

Dit brengt de fractie van LPF Westland tot de volgende vragen:

1.    Is de gemeente Westland dan wel de wethouder op de hoogte gebracht van genoemde beperkte capaciteit van de Regiotaxi? En zijn er meerdere klachten bekend?

2.    Wat gaat de wethouder hier precies aan doen?

3.    Je man of vrouw bezoeken, die door een diagnose is opgenomen in een verzorgingshuis zal volgens onze fractie moeten vallen onder een medische noodzaak. Zou de wethouder deze mogelijkheid kunnen onderzoeken en kunnen nagaan of dit kan worden opgenomen in de indicatie vanuit de WMO?

Namens de Fractie LPF Westland
Jolanda Suijker – van Wingerden

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter